Showit, Websites

Het grote verschil tussen WordPress en Showit

april 21, 2023

Ik ben Marit.
Ik help vrouwelijke ondernemers met het maken en zelf bijhouden van een kick-ass website!
TOp categories
Alles over de fijnste websitebuilder die er bestaat
Alle nieuwtjes omtrent de Instagram updates en meer!
Download mijn gratis e-book
Gimme that

Een website is essentieel voor iedere business of personal brand, dat weet jij natuurlijk ook al lang. Maar niet iedereen is even technisch, of heeft zin en tijd om zich te verdiepen in website development. Je goed recht! Gelukkig zijn er tegenwoordig website builders die je helpen om je eigen website te bouwen zonder dat je per se code kennis nodig hebt. Een hele populaire builder is WordPress, maar Showit wint ook steeds meer terrein. In deze blogpost vergelijk ik Showit en WordPress met elkaar, en leg ik je precies uit welke mijn favoriet is.

Gebruiksgemak

Showit is een drag-and-drop website-bouwer die ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken is. Je kunt je website ontwerpen tot in de detail. Kleuren, lettertypes, vormen, teksten… Alles kun je zelf bepalen en plaatsen waar jij wilt. Je ziet niet vast aan stramienen of grids waarbinnen je moet blijven. De interface is gebruiksvriendelijk, wat het perfect maakt voor beginners.

WordPress heeft ook plug-ins waarmee je de builder een drag-and-drop interface kunt geven. Echter zit je hier wél vast aan allerlei kaders en blokken. Je kunt niet zomaar iets ergens heen verplaatsen, de builder geeft je slechts enkele opties. Hoewel WordPress meer flexibiliteit en aanpasbaarheid biedt als je wél technisch bent, is het vooral overweldigend voor niet-technische gebruikers.

Design opties

Showit werkt met templates, die inmiddels veel gemaakt en verkocht worden. Ook in mijn shop kun je Showit templates vinden. De templates zijn (meestal) professioneel ontworpen en je kunt ze aanpassen om bij je merk te passen. De drag-and-drop interface maakt het super makkelijk om kleuren, lettertypen en afbeeldingen te wijzigen. Een website kan in theorie live in 1 dag!

Showit templates

WordPress heeft ook veel templates, maar ze zijn qua vormgeving vaak wat minder modern/creatief/’sexy’ als de templates van Showit. Ook is het aanpassen van een WordPress template wat lastiger en gaat het minder snel.

WordPress templates

SEO

SEO (Search Engine Optimization) is essentieel voor elke website, omdat het je website helpt vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google. Showit heeft ingebouwde SEO-tools die het makkelijk maken om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Je kunt meta-beschrijvingen, alt-tekst en zoekwoorden aan je website toevoegen.

WordPress heeft veel SEO-plug-ins die je kunt gebruiken. Als je je écht verdiept in SEO dan heb je in WordPress iets meer opties om je website goed vindbaar te maken. Je hebt wel wat technische kennis nodig om al deze opties en plug-ins effectief te gebruiken.

Mobiele website

Meer dan de helft van je bezoekers zullen jouw website waarschijnlijk bezoeken op hun telefoon. Dus een website moet er ook zeker op mobiel goed uit zien! De templates van Showit zijn mobile responsive, wat betekent dat je website er netjes uitziet op elk apparaat. Daarnaast kun je de mobiele versie los editen van de desktop versie. Zo kun je voor desktop en mobiel andere keuzes maken als dat handiger uitkomt.

Bij WordPress werkt dit niet zo, en edit je beide versies tegelijk. Soms betekent dat dat je website er op desktop eindelijk fantastisch uit ziet, waarna je er achter komt dat hij op mobiel nu volledig scheef loopt. Fix je dat op mobiel, dan klopt je desktop versie ineens niet meer. Als niet-technische websitebouwer kan het een grote uitdaging zijn om beide versies tegelijk goed te krijgen.

Showit mobiele en desktop editor

Storingen

Een van de grootste voordelen is misschien wel dat je Showit website veilig staat waar hij staat, en in principe nooit offline zal gaan. Storingen komen vrijwel niet voor omdat je niet met plug-ins werkt. Alle software en code is door Showit zelf gemaakt, en dus blijft het allemaal goed met elkaar communiceren.

Bij WordPress werk je met talloze plug-ins, allemaal door andere mensen gemaakt. Daardoor ontstaan er vaak fouten, storingen, en bij updates van je plug-ins is het niet ongebruikelijk dat je website offline gaat. Dit gebeurt natuurlijk altijd op de meest ongelukkige tijdstippen, en voor je een developer gevonden hebt die je kan helpen ben je zomaar een hoop tijd, én geld kwijt.

Prijzen

De prijs van Showit begint bij $ 19 per maand, en daarvoor krijg je de website builder én je hosting. WordPress is gratis te gebruiken, maar je moet nog los betalen voor hosting. Bovendien moet je extra betalen als je premium templates of plug-ins wilt gebruiken.

Conclusie

Je kunt het misschien al een beetje raden, maar ik ben een groot Showit fan. Het werkt makkelijker, sneller en foutlozer. Voor 90% van de ondernemers biedt Showit voldoende opties om een website te bouwen die precies doet waar hij voor bedoelt is: klanten binnenhalen.

Twijfel jij nog over Showit, heb je vragen of wil je gewoon iets anders kwijt? Dan ben ik er voor je. Neem contact met me op of neem een kijkje tussen mijn templates.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Browse By Category

Showit

Webdesign

Marketing & instagram

SEO

benieuwd of Showit bij jou past?

Doe de Showit Quiz!

Showit is een builder die bij heel veel ondernemers past, maar ik snap dat je het wel zeker wilt weten voor je een template overweegt. Ontdek of Showit een goede match is voor jou! Ik beloof je, je krijgt eerlijk antwoord ;)

DOE DE QUIZ!

de studio

Website laten maken

Wil jij een website die er mooi uit ziet, goed werkt én die je zelf kunt bijhouden zonder moeilijke codes of editors? Studio MHilarius biedt precies dat waar jij naar op zoek bent. Jij kunt gemiddeld binnen 2 weken live!

MEER INFO
meer leren

Webdesign Academy

Na deze cursus weet jij ALLES over webdesign, typografie, hoe je met je website opvalt tussen al die andere fotografen en en hoe je online klanten aantrekt!

MEER INFO

Ben je benieuwd hoe de templates er bij anderen uit zien? Bekijk de showcase

de showit templates

Pas het template binnen 10 minuten aan naar je eigen stijl!

FREEBIE

Tips en tricks die jij direct kunt toepassen om meer ideale klanten binnen te halen.

FREEBIE

Zorg dat jij alle items op de checklist kan afvinken! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis tips over je website, marketing en nog veel meer als je lid wordt van de nieuwsbrief! 

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!