Websites

Webhosting uitgelegd

december 1, 2020

Ik ben Marit.
Ik help vrouwelijke ondernemers met het maken en zelf bijhouden van een kick-ass website!
TOp categories
Alles over de fijnste websitebuilder die er bestaat
Alle nieuwtjes omtrent de Instagram updates en meer!
Download mijn gratis e-book
Gimme that

Als je bezig bent met een (nieuwe) website, of je bent er over na aan het denken, dan is het begrip ‘hosting’ vast al eens voorbij gekomen.

Waarschijnlijk heb je hier een hoop vragen over, die ik hopelijk in dit artikel ga beantwoorden!

Wat is webhosting?

Webhosting heb je nodig om je website te laten bestaan. De naam ‘host’ verraad het al een beetje: Je webhoster is de gastheer van je website. Dit noem je ook wel je hosting provider.

Je hosting provider is de letterlijke plek waar je website opgeslagen staat. Hosting providers hebben gebouwen vol met computers waar ‘internetruimte’ op staat. Dit zijn servers. Jij huurt een stukje internet (dis een deel van een server van je hostingpartij) waar jouw website op komt te staan. Zonder hosting bestaat je website niet, want hij staat nergens opgeslagen.

Wat voor soorten hosting zijn er?

‘Gratis’ hosting

Bij veel websitebuilders zit de hosting erbij in. Dat is ideaal, want dan hoef je lekker niets te regelen. Bij onder andere Showit en Wix is dit zo geregeld.

Bij WordPress.com krijg je ook hosting erbij, maar bij WordPress.org moet je wel je eigen stukje internet regelen om je website op op te slaan.

Shared Hosting

Dit is de optie die de meeste ondernemers gebruiken. Je deelt hierbij een server met andere websites. Dit scheelt in kosten, maar kan je website wel trager maken. Als jouw mede-server-leden hun hele website vol gooien met grote afbeeldingen maakt dat de server trager. Daar heb jij dan dus ook last van. Hopen op goede buren dus!

WordPress Hosting

De meeste hosting partijen hebben al zoveel klanten gekregen die voor hun WordPress website een server nodig hadden, dat ze speciale WordPress pakketten zijn gaan aanbieden.

Met die pakketten is de server speciaal voor WordPress geoptimaliseerd zodat je website sneller laad en je beter beveiligd bent.

Dedicated Hosting

Dedicated hosting is, zoals de naam al zegt, voor de dedicated ones onder ons. Je krijgt een hele eigen server, helemaal voor jezelf!

Je profiteert van de snelheid, alle controle en mogelijkheden. Ideaal voor grote websites of webshops, maar niet nodig voor de meesten van ons.

Heb ik webhosting nodig?

Ja. Zoals ik al zei, zonder hosting bestaat je website helemaal niet! Maar of je het zelf moet regelen of niet hangt dus af van waar je je website gebouwd hebt. Voor Showit, Squarespace, Blogspot of Wix hoef je lekker niets te doen.

Ga je voor WordPress? Dan ontkom je er niet aan om een hosting provider te kiezen. Ik raad je dan aan om WordPress hosting te kiezen.

Welke provider moet ik kiezen?

Tja. Ik heb zelf jaren bij Hostnet gezeten en daar was ik niet altijd tevreden over. Mijn website was vooral vaak erg traag, maar qua prijzen en service had ik niets te klagen.

Andere opties zijn:

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Browse By Category

Showit

Webdesign

Marketing & instagram

SEO

benieuwd of Showit bij jou past?

Doe de Showit Quiz!

Showit is een builder die bij heel veel ondernemers past, maar ik snap dat je het wel zeker wilt weten voor je een template overweegt. Ontdek of Showit een goede match is voor jou! Ik beloof je, je krijgt eerlijk antwoord ;)

DOE DE QUIZ!

de studio

Website laten maken

Wil jij een website die er mooi uit ziet, goed werkt én die je zelf kunt bijhouden zonder moeilijke codes of editors? Studio MHilarius biedt precies dat waar jij naar op zoek bent. Jij kunt gemiddeld binnen 2 weken live!

MEER INFO
meer leren

Webdesign Academy

Na deze cursus weet jij ALLES over webdesign, typografie, hoe je met je website opvalt tussen al die andere fotografen en en hoe je online klanten aantrekt!

MEER INFO

Ben je benieuwd hoe de templates er bij anderen uit zien? Bekijk de showcase

de showit templates

Pas het template binnen 10 minuten aan naar je eigen stijl!

FREEBIE

Tips en tricks die jij direct kunt toepassen om meer ideale klanten binnen te halen.

FREEBIE

Zorg dat jij alle items op de checklist kan afvinken! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis tips over je website, marketing en nog veel meer als je lid wordt van de nieuwsbrief! 

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!