jouw website verbeteren? download gratis het e-book: 30 geniale webdesign tips! download gratis >

Top 10 redenen waarom Showit het beste platform is voor jouw website

december 28, 2020

Als ik websites maak voor klanten of anderen help hun website op te bouwen is de vraag die ik het meest krijg welk platform ik aanraad om de website op te bouwen. Er is zoveel keus! Kies je voor WordPress, Squarespace, of iets simpelers zoals Wix of Weebly?

Ik heb met veel platformen ervaring, maar sinds vorig jaar focus ik me 100% op één platform: Showit. Waarom? Ik ga je 10 redenen geven!

Meer weten wat Showit is? Lees het hier!

1. Mobile Responsive Design

Er zijn zo veel mensen die je website bezoeken met hun mobiel dat je website sowieso mobile-friendly moet zijn. Bij Showit heb je de volledige controle over je mobiele website. Je kunt hem naast je desktop website editen, maar ook een totaal nieuwe versie maken mocht je dat willen. Bij geen enkel ander platform heb je zoveel controle over hoe je website er op mobiel uit ziet als bij Showit.

2. Ingebouwde SEO

SEO is voor veel ondernemers iets lastigs en onbekends. Showit maakt het je makkelijk! Alle basic tools voor de SEO van je website worden aangeboden op een super simpele manier.

3. Showit linkt met WordPress

De blogtool van WordPress is fantastisch, en Showit heeft gedacht: ‘Waarom het wiel nog een keer uitvinden?’. Bij Showit kun je je WordPress blog gewoon meenemen, want het blogsysteem linkt met dat van WordPress. Zo heb je het beste van twee werelden en blijf je gewoon bloggen in je vertrouwde omgeving.

4. Gratis blogmigratie

Ik weet niet of ik de enige ben maar van ‘blogmigratie’ kreeg ik spontane nachtmerries. Alle blogposts inclusief afbeeldingen overzetten.. Waar in godsnaam begin je?!

Nou, je begint met het sturen van een migratieverzoek naar Showit en je eindigt met je voetjes omhoog terwijl zij alles klaarzetten!

Echt, dit was dé reden die mij over de streep trok. Ik wilde al jaren weg bij WordPress maar de gedachte dat ik alles zou moeten migreren hield me tegen. Bij Showit fixen ze dat voor je, helemaal gratis en voor niets. Je afbeeldingen, posts, comments, alles verhuist mee!

5. Door het werken met blokken heb je nooit meer last van verschuivende elementen

Ken je dat, als je bij WordPress na uren klooien eindelijk één element een halve millimeter naar links hebt gekregen sla je je werk op en ineens zijn er 23 andere elementen verschoven. HOE?!

Bij Showit bestaat dit soort gezeur niet. Showit werkt met blokken (ofwel canvassen) en je kunt in zo’n blok doen wat je wilt zonder dat het invloed heeft op andere onderdelen van je website. Nooit meer onduidelijke dingen die niet werken of elementen die verplaatsen (of zelfs verdwijnen..?).

6. Je kan zo creatief zijn als je wil, the sky is the limit!

Bij Showit zijn geen regels of kaders waar je binnen moet blijven. Qua design kun je het precies doen hoe jij het wil! Je eigen lettertypes, je eigen afbeeldingen, je eigen kleuren, en alles precies op de plek waar jij het wilt hebben. Geen grids waar je binnen moet blijven. Zo kun je je website dus 100% bij jou laten passen, zelfs als je werkt met templates.

7. Geen kennis van code nodig

Showit is een drag & drop editor. Je hebt dus geen kennis nodig van HTML of CSS om je website te bouwen! Je sleept alle elementen simpelweg naar de plek die jij wil en je bent ready to go.

Voor sommige advanced opties is het handig als je wat code kent, maar om je website te ontwerpen, bouwen en live te zetten is er niets anders dan creativiteit nodig.

8. Als je je website laat ontwerpen door een designer kun je zelf je website updaten en bijhouden

Als ik een WordPress design afleverde kwam daar meestal het bericht bij: ‘Kom maar nergens aan!’. Want zonder kennis van code of plug-ins kun je gauw je hele website om zeep helpen. Als er dan een paar zinnetjes moesten worden veranderd kon de klant dat niet zelf en moest ik dat doen. Dat is natuurlijk niet wat je wil als het over je eigen website gaat!

Bij Showit heb je wél volledige controle. Je kunt alles wat je wil zelf aanpassen en je hebt geen hulp van designers of developers nodig om je website bij te houden.

9. Showit regelt de hosting en is super snel

Geen gezeur meer met trage websites, hostingpartijen die niet antwoorden, websites die eruit liggen en gepruts in Filezilla om je website weer te beademen.

Bij Showit krijg je de hosting er gratis bij én blijft je website altijd snel en werkend. En mocht er dan toch ooit iets aan de hand zijn kom ik bij mijn laatste punt..

10. De fantastische support afdeling van Showit

Bij Showit kun je alle vragen stellen die je maar wil aan de medewerkers en binnen no-time heb je persoonlijk antwoord. Nog nooit hebben ze me laten zitten. Iedere keer weer krijg ik snel hulp en kan ik weer door. Ik heb veel platformen en hostingpartijen gezien, en bij geen enkele is de service zó fijn als bij Showit.

Dus. Mocht je nog niet overtuigd zijn, Showit is fantastisch.

Echt, geloof me. Ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat als jij overstapt, je er geen spijt van gaat hebben.

Benieuwd naar de mogelijkheden? I can tell you all about it.

MARIT Hilarius

Ik ben Marit, de persoon achter Studio MHilarius. Ik ontwerp en bouw Showit websites voor vrouwelijke ondernemers. Heb jij hulp nodig? Stuur me een berichtje!

meer weten over mij?

Heb je deze blogposts al gelezen?

terug naar het overzicht

Naxos template

new in
  de shop

Naxos is een warm, romantisch thema voorzien van alle functies! Met een blog, shop en uitgebreid portfolio kun je er alle kanten mee op. Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

HAVE A LOOK!

THEMA VOOR BLOGGERS, WEBSHOPS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

Santo Beach template

Santo Beach is een elegant, vrouwelijk thema waarbij alle aandacht naar jouw werk gaat. Er is veel ruimte voor je prachtige foto's en eigen signature. Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

BEKIJK SANTO BEACH

THEMA VOOR BLOGGERS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

Kefalonia template

Kefalonia is een wat stoerder en eenvoudig thema. De handgeschreven details geven het een persoonlijke touch. Ideaal voor ondernemers die snel live willen gaan! Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

TRY IT OUT!

THEMA VOOR BLOGGERS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

DESIGN BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

MEER INFORMATIE

Pinterest Strategie Masterclass

nieuw!

Pinterest bezorgt mij gemiddeld 70% van mijn bloglezers. Met een half uurtje per week tijd investeren heb ik dit kunnen bereiken.

Ik deel heel graag met jou hoe ik dit gedaan heb zonder een cent uit te geven, zodat jij mijn strategie kunt overnemen en meer bezoekers kunt binnen halen!

x

30 & 31 MAART: KIES JOUW DATUM