Design, Showit, Websites

Top 10 redenen waarom Showit het beste platform is voor jouw website

december 28, 2020

Ik ben Marit.
Ik help vrouwelijke ondernemers met het maken en zelf bijhouden van een kick-ass website!
TOp categories
Alles over de fijnste websitebuilder die er bestaat
Alle nieuwtjes omtrent de Instagram updates en meer!
Download mijn gratis e-book
Gimme that

Als ik websites maak voor klanten of anderen help hun website op te bouwen is de vraag die ik het meest krijg welk platform ik aanraad om de website op te bouwen. Er is zoveel keus! Kies je voor WordPress, Squarespace, of iets simpelers zoals Wix of Weebly?

Ik heb met veel platformen ervaring, maar sinds vorig jaar focus ik me 100% op één platform: Showit. Waarom? Ik ga je 10 redenen geven!

Meer weten wat Showit is? Lees het hier!

1. Mobile Responsive Design

Er zijn zo veel mensen die je website bezoeken met hun mobiel dat je website sowieso mobile-friendly moet zijn. Bij Showit heb je de volledige controle over je mobiele website. Je kunt hem naast je desktop website editen, maar ook een totaal nieuwe versie maken mocht je dat willen. Bij geen enkel ander platform heb je zoveel controle over hoe je website er op mobiel uit ziet als bij Showit.

2. Ingebouwde SEO

SEO is voor veel ondernemers iets lastigs en onbekends. Showit maakt het je makkelijk! Alle basic tools voor de SEO van je website worden aangeboden op een super simpele manier.

3. Showit linkt met WordPress

De blogtool van WordPress is fantastisch, en Showit heeft gedacht: ‘Waarom het wiel nog een keer uitvinden?’. Bij Showit kun je je WordPress blog gewoon meenemen, want het blogsysteem linkt met dat van WordPress. Zo heb je het beste van twee werelden en blijf je gewoon bloggen in je vertrouwde omgeving.

4. Gratis blogmigratie

Ik weet niet of ik de enige ben maar van ‘blogmigratie’ kreeg ik spontane nachtmerries. Alle blogposts inclusief afbeeldingen overzetten.. Waar in godsnaam begin je?!

Nou, je begint met het sturen van een migratieverzoek naar Showit en je eindigt met je voetjes omhoog terwijl zij alles klaarzetten!

Echt, dit was dé reden die mij over de streep trok. Ik wilde al jaren weg bij WordPress maar de gedachte dat ik alles zou moeten migreren hield me tegen. Bij Showit fixen ze dat voor je, helemaal gratis en voor niets. Je afbeeldingen, posts, comments, alles verhuist mee!

5. Door het werken met blokken heb je nooit meer last van verschuivende elementen

Ken je dat, als je bij WordPress na uren klooien eindelijk één element een halve millimeter naar links hebt gekregen sla je je werk op en ineens zijn er 23 andere elementen verschoven. HOE?!

Bij Showit bestaat dit soort gezeur niet. Showit werkt met blokken (ofwel canvassen) en je kunt in zo’n blok doen wat je wilt zonder dat het invloed heeft op andere onderdelen van je website. Nooit meer onduidelijke dingen die niet werken of elementen die verplaatsen (of zelfs verdwijnen..?).

6. Je kan zo creatief zijn als je wil, the sky is the limit!

Bij Showit zijn geen regels of kaders waar je binnen moet blijven. Qua design kun je het precies doen hoe jij het wil! Je eigen lettertypes, je eigen afbeeldingen, je eigen kleuren, en alles precies op de plek waar jij het wilt hebben. Geen grids waar je binnen moet blijven. Zo kun je je website dus 100% bij jou laten passen, zelfs als je werkt met templates.

7. Geen kennis van code nodig

Showit is een drag & drop editor. Je hebt dus geen kennis nodig van HTML of CSS om je website te bouwen! Je sleept alle elementen simpelweg naar de plek die jij wil en je bent ready to go.

Voor sommige advanced opties is het handig als je wat code kent, maar om je website te ontwerpen, bouwen en live te zetten is er niets anders dan creativiteit nodig.

8. Als je je website laat ontwerpen door een designer kun je zelf je website updaten en bijhouden

Als ik een WordPress design afleverde kwam daar meestal het bericht bij: ‘Kom maar nergens aan!’. Want zonder kennis van code of plug-ins kun je gauw je hele website om zeep helpen. Als er dan een paar zinnetjes moesten worden veranderd kon de klant dat niet zelf en moest ik dat doen. Dat is natuurlijk niet wat je wil als het over je eigen website gaat!

Bij Showit heb je wél volledige controle. Je kunt alles wat je wil zelf aanpassen en je hebt geen hulp van designers of developers nodig om je website bij te houden.

9. Showit regelt de hosting en is super snel

Geen gezeur meer met trage websites, hostingpartijen die niet antwoorden, websites die eruit liggen en gepruts in Filezilla om je website weer te beademen.

Bij Showit krijg je de hosting er gratis bij én blijft je website altijd snel en werkend. En mocht er dan toch ooit iets aan de hand zijn kom ik bij mijn laatste punt..

10. De fantastische support afdeling van Showit

Bij Showit kun je alle vragen stellen die je maar wil aan de medewerkers en binnen no-time heb je persoonlijk antwoord. Nog nooit hebben ze me laten zitten. Iedere keer weer krijg ik snel hulp en kan ik weer door. Ik heb veel platformen en hostingpartijen gezien, en bij geen enkele is de service zó fijn als bij Showit.

Dus. Mocht je nog niet overtuigd zijn, Showit is fantastisch.

Echt, geloof me. Ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat als jij overstapt, je er geen spijt van gaat hebben.

Benieuwd naar de mogelijkheden? I can tell you all about it.

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. […] kunt maken zoals jij dat wilt. Zonder kennis van code of programmeren! Geloof me, iedereen kan het. Lees hier meer over waarom je Showit zou moeten gebruiken (daar schrijf ik 10 redenen op, maar ik zou er 100 van kunnen […]

  2. […] zijn de afgelopen jaren al overgestapt van WordPress en Wix naar Showit. Wil jij ook overstappen (lees hier why you should)? Dan help ik je heel erg […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Browse By Category

Showit

Webdesign

Marketing & instagram

SEO

benieuwd of Showit bij jou past?

Doe de Showit Quiz!

Showit is een builder die bij heel veel ondernemers past, maar ik snap dat je het wel zeker wilt weten voor je een template overweegt. Ontdek of Showit een goede match is voor jou! Ik beloof je, je krijgt eerlijk antwoord ;)

DOE DE QUIZ!

de studio

Website laten maken

Wil jij een website die er mooi uit ziet, goed werkt én die je zelf kunt bijhouden zonder moeilijke codes of editors? Studio MHilarius biedt precies dat waar jij naar op zoek bent. Jij kunt gemiddeld binnen 2 weken live!

MEER INFO
meer leren

Webdesign Academy

Na deze cursus weet jij ALLES over webdesign, typografie, hoe je met je website opvalt tussen al die andere fotografen en en hoe je online klanten aantrekt!

MEER INFO

Ben je benieuwd hoe de templates er bij anderen uit zien? Bekijk de showcase

de showit templates

Pas het template binnen 10 minuten aan naar je eigen stijl!

FREEBIE

Tips en tricks die jij direct kunt toepassen om meer ideale klanten binnen te halen.

FREEBIE

Zorg dat jij alle items op de checklist kan afvinken! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis tips over je website, marketing en nog veel meer als je lid wordt van de nieuwsbrief! 

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!