Bloggen met WordPress en Showit: Hoe werkt het?

Bezel-Less MacBook Pro in Living Room Mockup by Anthony Boyd Graphics

Bloggen is een van de bekendste tools om meer bezoekers op je website binnen te halen. WordPress staat bekend als hét systeem als je een blog wilt beginnen. Showit besloot het wiel niet opnieuw uit te vinden, en samen te gaan werken met het blogsysteem van WordPress. Je kunt dus binnen Showit bloggen met WordPress, hoe ideaal?! Ik zal je vertellen hoe het werkt.

Je blog ontwerpen

Je website bouw je in Showit. Je blog dus ook. Alle blog pagina’s, van je blogoverzicht tot categorie pagina’s, alles ontwerp en bouw je met Showit. Als je een blog wilt bouwen moet je 2 pagina’s sowieso hebben:

 • Blog overzicht pagina
 • Blog detail pagina (dus de blogpost zelf)

Deze 2 pagina’s ontwerp je in Showit met placeholders. Dus ‘plaatsvervangers’ voor bijvoorbeeld de titel van je blog, de datum, de afbeelding, etc. Deze worden als je website live staat vervangen door de content van je blog.

In de thema’s van Studio MHilarius zit er een standaard blog design bij. Deze kun je gebruiken om je blogs in te laden. Natuurlijk kun je deze customizen hoe je maar wil, of dat aan mij vragen!

Je Showit blog maken

Er zijn twee manieren om een blog te maken. Of je hebt al een bestaande blog en deze wil je aan Showit koppelen, of je begint een nieuwe blog. Showit zal je bij beide situaties helpen om de blog aan het systeem te koppelen. Wanneer zij daarmee klaar zijn kun je inloggen op WordPress en daar je blogs aanmaken, die dan vanzelf in Showit verschijnen.

Een nieuwe blog aanmaken

Als je nog geen blog hebt en je wil een nieuwe aanmaken, kun je dat gemakkelijk aanvragen bij de Site settings.

 1. Log in bij Showit en klik ‘Site settings’. Klik vervolgens bij Custom Domain op ‘edit’.
 2. Volg de stappen en selecteer ‘I want Showit to set up or migrate my blog’
 3. Log hier in: http://service.showitfast.com/showiteer en klik ‘Setup Showit blog’. Vul je informatie in.
 4. Showit gaat nu voor je aan de slag! Is je blog klaar? Dan sturen zij je een berichtje en kun je inloggen op de backend van je website (jouwdomeinnaam.nl/wp-admin) en een blog gaan schrijven!

Een bestaande blog migreren

Als je al een blog hebt bij WordPress kun je die laten migreren door Showit. Dit is hoe dat werkt:

 1. Log in bij Showit en klik ‘Site settings’. Klik vervolgens bij Custom Domain op ‘edit’.
 2. Volg de stappen en selecteer ‘I want Showit to set up or migrate my blog’ en zet bij ‘I currently have a blog at this domain’ een vinkje.
 3. Log hier in: http://service.showitfast.com/showiteer en klik ‘Setup Showit blog’ en dan ‘Migrate Existing blog’. Vul je informatie in.
 4. Showit gaat nu voor je aan de slag! Is je blog klaar? Dan sturen zij je een berichtje en kun je checken of alles klopt in je layout.

Bloggen in WordPress

Als je blog template helemaal klaar is kun je hem gaan vullen met nieuwe blogs! Om een blog toe te voegen ga je naar jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Daar log je in met je Showit gebruikersnaam en wachtwoord, en vervolgens kom je op het WordPress dashboard terecht.

Als je WordPress al gewend bent dan zal het vertrouwd aanvoelen. Ben je nieuw in WordPress, is het misschien even wennen. De enige menu items die je moet kennen zijn de ‘Posts’ en ‘New post’ items. Hier schrijf je namelijk je blogposts.

In de back end van WordPress kun je niet meer zo veel plug-ins downloaden als in de ‘normale’ WordPress, maar Yoast is nog steeds beschikbaar. Deze plug-in raad ik aan als je je blogs SEO vriendelijk wil houden.

Je blogs plaatsen

Om je blogs vanuit WordPress op je Showit site te plaatsen, kun je rechts in WordPress op ‘publish’ drukken. Het is verstandig om eerst even te kijken hoe het eruit ziet op je Showit blog door op ‘preview’ te klikken. Zo kun je zien of alles op de juiste manier in wordt geladen en of je tevreden bent met je content.


Zo makkelijk is bloggen met Showit én WordPress! Heb je nog vragen? Stuur me dan vooral een berichtje 🙂

Comments +

 1. […] In dit artikel leg ik meer uit hoe WordPress en Showit samenwerken en hoe het blogsysteem werkt. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis de seo checklist

Meteen even lekker afvinken, zodat je de basis van je SEO op orde hebt en je vindbaar bent op Google±

DOWNLOAD NOW