jouw website verbeteren? download gratis het e-book: 30 geniale webdesign tips! download gratis >

Bloggen met WordPress en Showit: Hoe werkt het?

februari 10, 2021

Bezel-Less MacBook Pro in Living Room Mockup by Anthony Boyd Graphics

Bloggen is een van de bekendste tools om meer bezoekers op je website binnen te halen. WordPress staat bekend als hét systeem als je een blog wilt beginnen. Showit besloot het wiel niet opnieuw uit te vinden, en samen te gaan werken met het blogsysteem van WordPress. Je kunt dus binnen Showit bloggen met WordPress, hoe ideaal?! Ik zal je vertellen hoe het werkt.

Je blog ontwerpen

Je website bouw je in Showit. Je blog dus ook. Alle blog pagina’s, van je blogoverzicht tot categorie pagina’s, alles ontwerp en bouw je met Showit. Als je een blog wilt bouwen moet je 2 pagina’s sowieso hebben:

  • Blog overzicht pagina
  • Blog detail pagina (dus de blogpost zelf)

Deze 2 pagina’s ontwerp je in Showit met placeholders. Dus ‘plaatsvervangers’ voor bijvoorbeeld de titel van je blog, de datum, de afbeelding, etc. Deze worden als je website live staat vervangen door de content van je blog.

In de thema’s van Studio MHilarius zit er een standaard blog design bij. Deze kun je gebruiken om je blogs in te laden. Natuurlijk kun je deze customizen hoe je maar wil, of dat aan mij vragen!

Je Showit blog maken

Er zijn twee manieren om een blog te maken. Of je hebt al een bestaande blog en deze wil je aan Showit koppelen, of je begint een nieuwe blog. Showit zal je bij beide situaties helpen om de blog aan het systeem te koppelen. Wanneer zij daarmee klaar zijn kun je inloggen op WordPress en daar je blogs aanmaken, die dan vanzelf in Showit verschijnen.

Een nieuwe blog aanmaken

Als je nog geen blog hebt en je wil een nieuwe aanmaken, kun je dat gemakkelijk aanvragen bij de Site settings.

  1. Log in bij Showit en klik ‘Site settings’. Klik vervolgens bij Custom Domain op ‘edit’.
  2. Volg de stappen en selecteer ‘I want Showit to set up or migrate my blog’
  3. Log hier in: http://service.showitfast.com/showiteer en klik ‘Setup Showit blog’. Vul je informatie in.
  4. Showit gaat nu voor je aan de slag! Is je blog klaar? Dan sturen zij je een berichtje en kun je inloggen op de backend van je website (jouwdomeinnaam.nl/wp-admin) en een blog gaan schrijven!

Een bestaande blog migreren

Als je al een blog hebt bij WordPress kun je die laten migreren door Showit. Dit is hoe dat werkt:

  1. Log in bij Showit en klik ‘Site settings’. Klik vervolgens bij Custom Domain op ‘edit’.
  2. Volg de stappen en selecteer ‘I want Showit to set up or migrate my blog’ en zet bij ‘I currently have a blog at this domain’ een vinkje.
  3. Log hier in: http://service.showitfast.com/showiteer en klik ‘Setup Showit blog’ en dan ‘Migrate Existing blog’. Vul je informatie in.
  4. Showit gaat nu voor je aan de slag! Is je blog klaar? Dan sturen zij je een berichtje en kun je checken of alles klopt in je layout.

Bloggen in WordPress

Als je blog template helemaal klaar is kun je hem gaan vullen met nieuwe blogs! Om een blog toe te voegen ga je naar jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Daar log je in met je Showit gebruikersnaam en wachtwoord, en vervolgens kom je op het WordPress dashboard terecht.

Als je WordPress al gewend bent dan zal het vertrouwd aanvoelen. Ben je nieuw in WordPress, is het misschien even wennen. De enige menu items die je moet kennen zijn de ‘Posts’ en ‘New post’ items. Hier schrijf je namelijk je blogposts.

In de back end van WordPress kun je niet meer zo veel plug-ins downloaden als in de ‘normale’ WordPress, maar Yoast is nog steeds beschikbaar. Deze plug-in raad ik aan als je je blogs SEO vriendelijk wil houden.

Je blogs plaatsen

Om je blogs vanuit WordPress op je Showit site te plaatsen, kun je rechts in WordPress op ‘publish’ drukken. Het is verstandig om eerst even te kijken hoe het eruit ziet op je Showit blog door op ‘preview’ te klikken. Zo kun je zien of alles op de juiste manier in wordt geladen en of je tevreden bent met je content.


Zo makkelijk is bloggen met Showit én WordPress! Heb je nog vragen? Stuur me dan vooral een berichtje 🙂

MARIT Hilarius

Ik ben Marit, de persoon achter Studio MHilarius. Ik ontwerp en bouw Showit websites voor vrouwelijke ondernemers. Heb jij hulp nodig? Stuur me een berichtje!

meer weten over mij?

Heb je deze blogposts al gelezen?

terug naar het overzicht

Naxos template

new in
  de shop

Naxos is een warm, romantisch thema voorzien van alle functies! Met een blog, shop en uitgebreid portfolio kun je er alle kanten mee op. Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

HAVE A LOOK!

THEMA VOOR BLOGGERS, WEBSHOPS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

Santo Beach template

Santo Beach is een elegant, vrouwelijk thema waarbij alle aandacht naar jouw werk gaat. Er is veel ruimte voor je prachtige foto's en eigen signature. Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

BEKIJK SANTO BEACH

THEMA VOOR BLOGGERS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

Kefalonia template

Kefalonia is een wat stoerder en eenvoudig thema. De handgeschreven details geven het een persoonlijke touch. Ideaal voor ondernemers die snel live willen gaan! Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

TRY IT OUT!

THEMA VOOR BLOGGERS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

DESIGN BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

MEER INFORMATIE

Pinterest Strategie Masterclass

nieuw!

Pinterest bezorgt mij gemiddeld 70% van mijn bloglezers. Met een half uurtje per week tijd investeren heb ik dit kunnen bereiken.

Ik deel heel graag met jou hoe ik dit gedaan heb zonder een cent uit te geven, zodat jij mijn strategie kunt overnemen en meer bezoekers kunt binnen halen!

x

30 & 31 MAART: KIES JOUW DATUM