Je hebt er misschien al talloze collega-ondernemers over gehoord, of je hebt de naam hier en daar voorbij zien komen. Niet gek, want Showit wordt met de dag populairder. En niet voor niets: naar mijn mening is Showit namelijk de beste websitebuilder die er is.

Wat is Showit?

Showit is een websitebuilder, net zoals Wix, Weebly, WordPress of Squarespace dat is. Het is een systeem waar je je website in kunt bouwen en in kunt bloggen. Wat Showit zo uniek maakt: Je bouwt je website volledig zonder code. Binnen Showit werk je met drag & drop, op de meest letterlijke manier.

Drag & drop

Waar je bij WordPress ook drag & drop editors kunt downloaden, zit je nog steeds vast aan bepaalde kaders en kun je niet eindeloos maken wat je wilt. Met Showit kan dit wél.

Je kunt letterlijk elk element slepen naar waar jij maar wilt. Je bent niet gebonden aan thema’s, blokken of grids. Je hebt echt 100% creatieve vrijheid, zonder dat je verstand hoeft te hebben van websites bouwen.

Bloggen met WordPress

Naast de drag & drop builder heeft Showit nog een functie waardoor het mijn favoriete builder ooit is: een samenwerking met WordPress.

Er is één ding waar WordPress echt de beste in is: bloggen. En misschien heb jij al wel een blog bij WordPress. Ook ik heb die. Je blog migreren naar een nieuw systeem is waarschijnlijk je allergrootste nachtmerrie.

Showit lost dat op door samen te werken met WordPress. Je koppelt je WordPress blog aan je Showit design, en al je blogs worden in jouw design geladen.

Je bouwt aan de voorkant je blog hoe je hem wilt zonder vast te zitten aan templates of kaders, en je blogt met een fijne blogsysteem van WordPress. Dat bedoel ik met het beste van twee werelden 😉

In dit artikel leg ik meer uit hoe WordPress en Showit samenwerken en hoe het blogsysteem werkt.

Is Showit beter dan WordPress?

Voor 99% van de (creatieve) ondernemers wel. WordPress is misschien fijn voor hele grote, ingewikkelde websites van grote bedrijven. Maar Showit is makkelijker, fijner en visueler.

Bij Showit heb je geen enkele kennis van code nodig en het werkt veel intuïtiever, sneller en betrouwbaarder. Ik heb jaren met WordPress gewerkt, maar na mijn overstap naar Showit ben ik nooit meer terug gekeerd bij WordPress.

Bezel-Less MacBook Pro in Living Room Mockup by Anthony Boyd Graphics

Is Showit mobile friendly?

Absoluut. Een hele fijne functie van Showit is de side-by-side editor waarbij je de mobiele versie los kunt editen van de desktop versie. Zo weet je dus altijd hoe de mobiele versie eruitziet.

De meeste websitebouwers bieden die functie niet, en dan is het altijd maar hopen dat je website er mobiel ook nog lekker uit ziet. Bij Showit heb je daar volledig zelf de controle over!

Hoe zit het met de SEO van Showit?

Showit heeft alles SEO friendly gemaakt. Je kunt per pagina alle SEO instellingen bepalen zoals de SEO titel, meta beschrijving en keywords.

De laadtijd voor lange pagina’s met veel foto’s (hoi fotografen!) is altijd kort. Dat is bij WordPress vaak een probleem, maar bij Showit laadt iedere pagina binnen no-time.

Showit kosten

Showit heeft 3 verschillende opties voor het hosten van je website en het gebruik maken van het systeem.

Ik snap dat je nu denkt ‘Oh, dat is wel prijzig..’. Maar vergelijk het met wat je krijgt bij bijvoorbeeld WordPress.

Bij WordPress betaal je nog los voor een thema wat je nodig hebt, je hosting, plug-ins die je misschien nodig hebt.. En dat alles voor een systeem wat moeilijk werkt, je website trager maakt en veel stress als je website er weer eens uit ligt.

Bij Showit zit ALLES bij deze prijs inbegrepen. Je hebt ZELF controle over je website, hij werkt áltijd, hij blijft snel, en het ziet er fantastisch uit.

Showit eens proberen?

Dat kan! Je kunt hier de Showit demo uitproberen: https://app.showit.co/demo

Overstappen naar Showit?

Ik bied verschillende services als jij erover nadenkt om over te stappen naar Showit. Zo sta je er nooit alleen voor en kun jij binnen een paar dagen al live! Bekijk hier mijn services.

Je kunt bij Showit zelf je eigen website bouwen from scratch, of je begint met een template. Bij een van de templates van Studio MHilarius krijg je een Showit basis cursus erbij, zodat je meteen aan de slag kan!

https://studiomhilarius.nl/showit-templates

Ik hoop dat je nu wat meer overtuigd bent van dit fantastische systeem.

Heb je nog een vraag over Showit? Stuur me dan een berichtje!

Comments +

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis de seo checklist

Meteen even lekker afvinken, zodat je de basis van je SEO op orde hebt en je vindbaar bent op Google±

DOWNLOAD NOW