jouw website verbeteren? download gratis het e-book: 30 geniale webdesign tips! download gratis >

Wat is Showit?

november 12, 2020

Je hebt er misschien al talloze collega-ondernemers over gehoord, of je hebt de naam hier en daar voorbij zien komen. Niet gek, want Showit wordt met de dag populairder. En niet voor niets: naar mijn mening is Showit namelijk de beste websitebuilder die er is.

Wat is Showit?

Showit is een websitebuilder, net zoals Wix, Weebly, WordPress of Squarespace dat is. Het is een systeem waar je je website in kunt bouwen en in kunt bloggen. Wat Showit zo uniek maakt: Je bouwt je website volledig zonder code. Binnen Showit werk je met drag & drop, op de meest letterlijke manier.

Drag & drop

Waar je bij WordPress ook drag & drop editors kunt downloaden, zit je nog steeds vast aan bepaalde kaders en kun je niet eindeloos maken wat je wilt. Met Showit kan dit wél.

Je kunt letterlijk elk element slepen naar waar jij maar wilt. Je bent niet gebonden aan thema’s, blokken of grids. Je hebt echt 100% creatieve vrijheid, zonder dat je verstand hoeft te hebben van websites bouwen.

Bloggen met WordPress

Naast de drag & drop builder heeft Showit nog een functie waardoor het mijn favoriete builder ooit is: een samenwerking met WordPress.

Er is één ding waar WordPress echt de beste in is: bloggen. En misschien heb jij al wel een blog bij WordPress. Ook ik heb die. Je blog migreren naar een nieuw systeem is waarschijnlijk je allergrootste nachtmerrie.

Showit lost dat op door samen te werken met WordPress. Je koppelt je WordPress blog aan je Showit design, en al je blogs worden in jouw design geladen.

Je bouwt aan de voorkant je blog hoe je hem wilt zonder vast te zitten aan templates of kaders, en je blogt met een fijne blogsysteem van WordPress. Dat bedoel ik met het beste van twee werelden 😉

In dit artikel leg ik meer uit hoe WordPress en Showit samenwerken en hoe het blogsysteem werkt.

Is Showit beter dan WordPress?

Voor 99% van de (creatieve) ondernemers wel. WordPress is misschien fijn voor hele grote, ingewikkelde websites van grote bedrijven. Maar Showit is makkelijker, fijner en visueler.

Bij Showit heb je geen enkele kennis van code nodig en het werkt veel intuïtiever, sneller en betrouwbaarder. Ik heb jaren met WordPress gewerkt, maar na mijn overstap naar Showit ben ik nooit meer terug gekeerd bij WordPress.

Bezel-Less MacBook Pro in Living Room Mockup by Anthony Boyd Graphics

Is Showit mobile friendly?

Absoluut. Een hele fijne functie van Showit is de side-by-side editor waarbij je de mobiele versie los kunt editen van de desktop versie. Zo weet je dus altijd hoe de mobiele versie eruitziet.

De meeste websitebouwers bieden die functie niet, en dan is het altijd maar hopen dat je website er mobiel ook nog lekker uit ziet. Bij Showit heb je daar volledig zelf de controle over!

Hoe zit het met de SEO van Showit?

Showit heeft alles SEO friendly gemaakt. Je kunt per pagina alle SEO instellingen bepalen zoals de SEO titel, meta beschrijving en keywords.

De laadtijd voor lange pagina’s met veel foto’s (hoi fotografen!) is altijd kort. Dat is bij WordPress vaak een probleem, maar bij Showit laadt iedere pagina binnen no-time.

Showit kosten

Showit heeft 3 verschillende opties voor het hosten van je website en het gebruik maken van het systeem.

Ik snap dat je nu denkt ‘Oh, dat is wel prijzig..’. Maar vergelijk het met wat je krijgt bij bijvoorbeeld WordPress.

Bij WordPress betaal je nog los voor een thema wat je nodig hebt, je hosting, plug-ins die je misschien nodig hebt.. En dat alles voor een systeem wat moeilijk werkt, je website trager maakt en veel stress als je website er weer eens uit ligt.

Bij Showit zit ALLES bij deze prijs inbegrepen. Je hebt ZELF controle over je website, hij werkt áltijd, hij blijft snel, en het ziet er fantastisch uit.

Showit eens proberen?

Dat kan! Je kunt hier de Showit demo uitproberen: https://app.showit.co/demo

Overstappen naar Showit?

Ik bied verschillende services als jij erover nadenkt om over te stappen naar Showit. Zo sta je er nooit alleen voor en kun jij binnen een paar dagen al live! Bekijk hier mijn services.

Je kunt bij Showit zelf je eigen website bouwen from scratch, of je begint met een template. Bij een van de templates van Studio MHilarius krijg je een Showit basis cursus erbij, zodat je meteen aan de slag kan!

https://studiomhilarius.nl/showit-templates

Ik hoop dat je nu wat meer overtuigd bent van dit fantastische systeem.

Heb je nog een vraag over Showit? Stuur me dan een berichtje!

MARIT Hilarius

Ik ben Marit, de persoon achter Studio MHilarius. Ik ontwerp en bouw Showit websites voor vrouwelijke ondernemers. Heb jij hulp nodig? Stuur me een berichtje!

meer weten over mij?

Heb je deze blogposts al gelezen?

terug naar het overzicht

Naxos template

new in
  de shop

Naxos is een warm, romantisch thema voorzien van alle functies! Met een blog, shop en uitgebreid portfolio kun je er alle kanten mee op. Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

HAVE A LOOK!

THEMA VOOR BLOGGERS, WEBSHOPS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

Santo Beach template

Santo Beach is een elegant, vrouwelijk thema waarbij alle aandacht naar jouw werk gaat. Er is veel ruimte voor je prachtige foto's en eigen signature. Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

BEKIJK SANTO BEACH

THEMA VOOR BLOGGERS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

Kefalonia template

Kefalonia is een wat stoerder en eenvoudig thema. De handgeschreven details geven het een persoonlijke touch. Ideaal voor ondernemers die snel live willen gaan! Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

TRY IT OUT!

THEMA VOOR BLOGGERS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

DESIGN BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

MEER INFORMATIE

Pinterest Strategie Masterclass

nieuw!

Pinterest bezorgt mij gemiddeld 70% van mijn bloglezers. Met een half uurtje per week tijd investeren heb ik dit kunnen bereiken.

Ik deel heel graag met jou hoe ik dit gedaan heb zonder een cent uit te geven, zodat jij mijn strategie kunt overnemen en meer bezoekers kunt binnen halen!

x

30 & 31 MAART: KIES JOUW DATUM