jouw website verbeteren? download gratis het e-book: 30 geniale webdesign tips! download gratis >

Instagram algoritme hacks voor 2021

februari 17, 2021

Ieder jaar verandert Instagram het algoritme weer opnieuw, waardoor het moeilijk is om je account te laten groeien. Want welke strategie moet je gebruiken om meer volgers op je Instagram te krijgen? Ieder jaar is het weer anders! Ook in 2021 heeft Instagram het algoritme weer verandert, en ik ga je precies vertellen wat er belangrijk is als jij succesvoller wilt worden met je Instagram kanaal dit jaar. Dit is hoe het instagram algoritme van 2021 werkt!

In de video leg ik je stap voor stap uit welke veranderingen Instagram heeft doorgevoerd en waar je op moet letten met het instagram algoritme van 2021. Het gaat dus met name op het toevoegen van waarde met je kanaal dit jaar.

Laat je volgers zo veel mogelijk tijd besteden aan jouw Instagram posts

Je wordt beloond door Instagram als je volgers langer blijven hangen bij jouw posts. Je zorgt voor meer engagement en tijd van je volgers door de volgende principes toe te passen:

  1. Slider posts
  2. Langere captions
  3. Uitnodigen tot engagement (reageren op polls, je caption, vragen, etc)
  4. Content delen die zo waardevol is dat je volgers het willen delen of opslaan

Wat moet je niet doen?

Eindeloos reageren op posts van andere Instagrammers met een paar emoji’s of betekenisloze teksten heeft geen zin, omdat Instagram herkent dat daar geen waarde in zit. Reageren om het reageren kun je dus beter laten zitten!

Reageer liever met een uitgebreider antwoord of iets waar anderen ook iets aan hebben. Nogmaals: voeg waarde toe!

Conclusie

Dit is het belangrijkste van het Instagram algoritme van 2021! Ik vind dit een hele fijne update. In plaats van meer likes of meer volgers gaat het steeds meer om de waarde van specifieke Instagram posts. Wie weet volgt binnenkort de update waarbij het aantal likes niet meer zichtbaar is? Van mij mag die update er komen!

MARIT Hilarius

Ik ben Marit, de persoon achter Studio MHilarius. Ik ontwerp en bouw Showit websites voor vrouwelijke ondernemers. Heb jij hulp nodig? Stuur me een berichtje!

meer weten over mij?

Heb je deze blogposts al gelezen?

terug naar het overzicht

Naxos template

new in
  de shop

Naxos is een warm, romantisch thema voorzien van alle functies! Met een blog, shop en uitgebreid portfolio kun je er alle kanten mee op. Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

HAVE A LOOK!

THEMA VOOR BLOGGERS, WEBSHOPS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

Santo Beach template

Santo Beach is een elegant, vrouwelijk thema waarbij alle aandacht naar jouw werk gaat. Er is veel ruimte voor je prachtige foto's en eigen signature. Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

BEKIJK SANTO BEACH

THEMA VOOR BLOGGERS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

Kefalonia template

Kefalonia is een wat stoerder en eenvoudig thema. De handgeschreven details geven het een persoonlijke touch. Ideaal voor ondernemers die snel live willen gaan! Het thema is volledig geoptimaliseerd volgens alle designprincipes. 

TRY IT OUT!

THEMA VOOR BLOGGERS, CREATIVES EN FOTOGRAFEN

DESIGN BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

MEER INFORMATIE

Pinterest Strategie Masterclass

nieuw!

Pinterest bezorgt mij gemiddeld 70% van mijn bloglezers. Met een half uurtje per week tijd investeren heb ik dit kunnen bereiken.

Ik deel heel graag met jou hoe ik dit gedaan heb zonder een cent uit te geven, zodat jij mijn strategie kunt overnemen en meer bezoekers kunt binnen halen!

x

30 & 31 MAART: KIES JOUW DATUM