Ieder jaar verandert Instagram het algoritme weer opnieuw, waardoor het moeilijk is om je account te laten groeien. Want welke strategie moet je gebruiken om meer volgers op je Instagram te krijgen? Ieder jaar is het weer anders! Ook in 2021 heeft Instagram het algoritme weer verandert, en ik ga je precies vertellen wat er belangrijk is als jij succesvoller wilt worden met je Instagram kanaal dit jaar. Dit is hoe het instagram algoritme van 2021 werkt!

In de video leg ik je stap voor stap uit welke veranderingen Instagram heeft doorgevoerd en waar je op moet letten met het instagram algoritme van 2021. Het gaat dus met name op het toevoegen van waarde met je kanaal dit jaar.

Laat je volgers zo veel mogelijk tijd besteden aan jouw Instagram posts

Je wordt beloond door Instagram als je volgers langer blijven hangen bij jouw posts. Je zorgt voor meer engagement en tijd van je volgers door de volgende principes toe te passen:

  1. Slider posts
  2. Langere captions
  3. Uitnodigen tot engagement (reageren op polls, je caption, vragen, etc)
  4. Content delen die zo waardevol is dat je volgers het willen delen of opslaan

Wat moet je niet doen?

Eindeloos reageren op posts van andere Instagrammers met een paar emoji’s of betekenisloze teksten heeft geen zin, omdat Instagram herkent dat daar geen waarde in zit. Reageren om het reageren kun je dus beter laten zitten!

Reageer liever met een uitgebreider antwoord of iets waar anderen ook iets aan hebben. Nogmaals: voeg waarde toe!

Conclusie

Dit is het belangrijkste van het Instagram algoritme van 2021! Ik vind dit een hele fijne update. In plaats van meer likes of meer volgers gaat het steeds meer om de waarde van specifieke Instagram posts. Wie weet volgt binnenkort de update waarbij het aantal likes niet meer zichtbaar is? Van mij mag die update er komen!

Comments +

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis de seo checklist

Meteen even lekker afvinken, zodat je de basis van je SEO op orde hebt en je vindbaar bent op Google±

DOWNLOAD NOW