jouw website verbeteren? download gratis het e-book: 30 geniale webdesign tips! download gratis >

Hoe kies je een Showit template voor jouw website?

november 1, 2021

Je wilt een Showit website, yay! Hele goede keus. Of je nu helemaal zelf wilt gaan bouwen of zo snel mogelijk live wilt gaan: een template is een ideaal begin. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de basis, zoals de footers, het menu en de functionaliteit van je website. Maar hoe maak je nou een keuze tussen alle Showit templates? Hoe weet je wat bij je past?

Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen als je je zoektocht naar een template begint.

Hoeveel tijd wil je besteden aan het maken van je website?

De eerste vraag is het belangrijkst. Wil je zelf je gehele website van top tot teen gaan finetunen en zelf een ontwerp maken? Dan is je keuze van je Showit template iets minder belangrijk. Dan is het vooral fijn als de basiselementen en basisindeling (menu, footer, pagina-opbouw, eventuele animaties) bij je passen. De rest ga je waarschijnlijk toch aanpassen.

Weet je nu al dat je zo snel mogelijk klaar wilt zijn en er liever niet te veel aan zit? Misschien wil je zelfs enkel de kleuren, afbeeldingen en teksten aanpassen. Dan is de keuze voor een Showit template een stuk belangrijker!

Er zijn dan nog veel meer vragen die je kunt stellen om je keuze voor een Showit template helderder te krijgen.

Welke functionaliteiten heb je nodig?

Het is allereerst belangrijk om te beslissen wat je website moet kunnen. Wat wil je dat je bezoekers kunnen doen op je website?

Een aantal voorbeelden van functionaliteiten die jouw website misschien nodig heeft:

  • Een contact formulier zodat mensen contact kunnen opnemen
  • Een portfolio waar mensen gemakkelijk doorheen kunnen bladeren
  • Een shop functie
  • Een blog

Al mijn Showit templates hebben een contact formulier, een portfolio en een blog. Maar een shop functie zit niet standaard in mijn templates. Het Showit template Naxos heeft deze shop wel. Wil je dus graag een shop op je website en wil je niet te veel aanpassingen hoeven doen? Dan is Naxos misschien een goede keuze.

Welke pagina’s heb je nodig?

Je kunt ook kijken naar het aantal pagina’s dat je nodig hebt. Dit is een beetje vergelijkbaar met de vorige vraag, maar dan meer gericht op pagina opbouw dan op faciliteiten.

Veel van mijn Showit templates zijn gericht op fotografen. Die bevatten dan ook, net als de meeste templates voor fotografen, de standaard pagina’s als ‘portfolio’ en ‘tarieven’.

Maar ben jij een coach? Dan hoef jij helemaal geen portfolio, maar heb je liever meerdere service pagina’s of misschien zelfs wel een salespage. Wil je weinig aanpassingen hoeven doen? Dan is een Showit template die al voorzien is van deze pagina’s een fijne keus. Showit template Kea is meer gericht op coaches en heeft speciale pagina’s voor services en workshops.

Welke stijl spreekt je aan en past bij je bedrijf?

De stijl van het Showit template is waar de meeste ondernemers hun keuze op maken. Maar bij een goed Showit template is deze stijl stiekem helemaal niet zó belangrijk. De stijl van zo’n template is namelijk heel gemakkelijk aan te passen naar jouw eigen branding.

Waar je vooral rekening mee moet houden qua ‘stijl’, is de structuur en opbouw van de pagina’s. Die zul je zeer waarschijnlijk wel redelijk vergelijkbaar laten, en deze blijft dan wel herkenbaar.

Maar je kunt natuurlijk ook helemaal los gaan!

Ik heb voor onderstaande website het Showit template Skiathos gebruikt als basis. Binnen één uur heb ik Skiathos verbouwd tot de pagina die je rechts ziet. Weinig meer van de stijl van Skiathos over, toch?

Maar zo ver hoef je natuurlijk niet te gaan. Het voorbeeld hieronder is een gebruikelijker voorbeeld van hoe de algemene stijl en opbouw van het Naxos template nog overeind staan, ook al is de branding volledig gepersonaliseerd.

En, welk template spreekt jou het meest aan?

En, heb je nu een beetje duidelijker welk template bij jou past? Zo niet, dan kun je altijd hulp vragen aan de Showit template seller.

Met mijn Showit template shop sta ik ook altijd voor je klaar als je twijfels hebt of hulp nodig hebt bij het maken van een keuze! Stuur me een berichtje via de mail, of via Instagram, en dan gaan we gewoon lekker samen brainstormen wat de beste keus voor jou zou zijn. En wie weet kun jij dan volgende maand al genieten van je gloednieuwe website 🥰

meer weten over mij?

Ik ben Marit, de persoon achter Studio MHilarius. Ik ontwerp en bouw Showit websites voor vrouwelijke ondernemers. Heb jij hulp nodig? Stuur me een berichtje!

De blogger

Heb je deze blogposts al gelezen?

Pastelzachte kleuren, zomerse illustraties en een bold lettertype wat direct de aandacht trekt. 

BEKIJK DIT THEMA →

Kythara

Een vrouwelijk, elegant thema met veel aandacht voor foto's. Ideaal voor kleine ondernemers en fotografen.

BEKIJK DIT THEMA →

Santo Beach

Een warm thema voor de sunset lovers! Heerlijk romantisch, met  poloroids en handgeschreven details.

BEKIJK DIT THEMA →

Skiathos

Naxos is een warm, romantisch thema voorzien van alle functies! Met blog, shop en uitgebreid portfolio.

BEKIJK DIT THEMA →

Naxos

Kefalonia is een wat stoerder en eenvoudig thema. Ideaal voor fotografen die snel live willen gaan!

BEKIJK DIT THEMA →

Kefalonia

Kea

Dit thema is helemaal ingericht voor ondernemers die zich ook focussen op coaching en workshops.

BEKIJK DIT THEMA →

Showit templates

DESIGN BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

MEER INFORMATIE

Gratis Showit showcase!

Benieuwd naar Showit als website builder en of het echt zo fantastisch is als het lijkt? (Spoiler: dat is het). Kijk dan mee tijdens mijn demo!

Ik laat je het hele programma zien van A tot Z. We gaan samen een website bouwen, binnen 1 uur! En je mag natuurlijk alles vragen wat je maar wilt.

x

9 nov om 20:00 uur