Marketing & instagram

Instagram veranderingen in 2022 – nieuw algoritme?

januari 10, 2022

Ik ben Marit.
Ik help vrouwelijke ondernemers met het maken en zelf bijhouden van een kick-ass website!
TOp categories
Alles over de fijnste websitebuilder die er bestaat
Alle nieuwtjes omtrent de Instagram updates en meer!
Download mijn gratis e-book
Gimme that

Het nieuwe jaar is begonnen, en Instagram gaat het komend jaar eens helemaal anders doen. Er staan ons een hoop veranderingen te wachten in 2022! Wat wordt er anders, en wat kun je het beste doen om te groeien op Instagram in 2022?

https://youtu.be/8BOR5Eljdfs

De chronologische tijdlijn komt weer terug 

Zoals je je misschien nog wel kunt herinneren was de tijdlijn van Facebook en Instagram ooit chronologisch. De nieuwste post kwamen altijd bovenaan, en de oudere post onderaan. Zo was je er altijd zeker van dat je geen enkele post miste.

Tot Instagram en Facebook het algoritme wijzigde, en ze over gingen op een ander soort feed. Ineens zag je ook post van mensen die je niet volgde, en de post van je vrienden werden minder zichtbaar. Een heleboel mensen waren hier niet blij mee.

In 2022 heeft Instagram het gevecht eindelijk opgegeven. De chronologische tijdlijn kom terug! Niet helemaal in dezelfde vorm als dat het was – het wordt een optie die je kunt kiezen. Denk aan de ‘for you’-page op Tiktok, versus de ‘Following’ page.

Je kunt zelf bepalen of je post van je vrienden wilt zien, post van alleen beste vrienden, of dat je ook post van mensen die je niet volgt op je feed wilt krijgen.

Dit zorgt er dus voor dat iedereen die jou volgt jouw post weer te zien kan krijgen! Aan de andere kant, als meer mensen de chronologische tijdlijn gebruiken zullen jouw post weer minder te voorschijn komen bij mensen die jou niet volgen.

Reels

In 2021 zijn ze aan hun opmars begonnen, en in 2022 gaan ze een nog grotere rol spelen: reels. Instagram zet vol in op video content, om met TikTok te kunnen concurreren. Reels zullen meer en meer gepusht worden, en daarmee wordt het de ideale manier om organisch te groeien op Instagram in 2022.

Instagram experimenteert ook met allerlei nieuwe functies voor reels. Zo zijn er plannen voor speciale filters en video effecten, kunnen reels straks misschien ook langer worden, en kun je er ook geld mee gaan verdienen.

Creator program 

Yup, je kunt straks eindelijk betaald krijgen op Instagram! Instagram start een speciaal Creator programma waarmee je geld kunt verdienen als je content goed bekeken wordt. Zoals verwacht krijgen reels hierin voorrang. Hoe meer reels je maakt en hoe beter deze bekeken worden, hoe meer geld je uitgekeerd krijgt. Zal 2022 dan eindelijk het jaar worden waarmee iedereen geld kan verdienen op Instagram?

Collab posts 

Een hele toffe nieuwe functie is de collaps functie. Hiermee kun je samen met iemand anders een Instagram post maken, die dan op allebei jullie feeds verschijnt. Je deelt dan samen alle comments en likes die op die post krijgt. Ideaal dus, want zo kun je twee grote doelgroepen samenvoegen en krijgen allerlei nieuwe mensen jouw post ook te zien. Leuk om op deze manier samen te werken met andere ondernemers, en van elkaars publiek gebruik te maken. 

Hashtags

Eindelijk, de tijden van 1 miljard hashtags verzinnen zijn voorbij! Instagram heeft aangegeven dat het het beste werkt om slechts 3 tot 5 hashtags te gebruiken. Die hashtags zet je dan ook niet meer in de comments, maar in de post zelf. In de comments worden ze niet meer ingelezen.

Op deze manier wordt het dus een stuk makkelijker en uitnodigender om hashtags bij je post te plaatsen. 

Conclusie

Dit zijn de belangrijkste updates van Instagram in 2022. Grote veranderingen dus, die best wat effect zullen hebben op je zichtbaarheid. Naar mijn idee zijn dat vooral positieve veranderingen, omdat het met deze updates weer wat makkelijker wordt om organisch te groeien.

Als je niet van reels maken houdt zul je echter hard moeten werken om nog relevant blijven op Instagram in 2022. Je kunt er bijna niet meer omheen om toch video’s te gaan maken, en dat is precies wat Instagram wil.

Of het echt fijne veranderingen zijn? Dan gaan we in 2022 achter komen!

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Browse By Category

Showit

Webdesign

Marketing & instagram

SEO

benieuwd of Showit bij jou past?

Doe de Showit Quiz!

Showit is een builder die bij heel veel ondernemers past, maar ik snap dat je het wel zeker wilt weten voor je een template overweegt. Ontdek of Showit een goede match is voor jou! Ik beloof je, je krijgt eerlijk antwoord ;)

DOE DE QUIZ!

de studio

Website laten maken

Wil jij een website die er mooi uit ziet, goed werkt én die je zelf kunt bijhouden zonder moeilijke codes of editors? Studio MHilarius biedt precies dat waar jij naar op zoek bent. Jij kunt gemiddeld binnen 2 weken live!

MEER INFO
meer leren

Webdesign Academy

Na deze cursus weet jij ALLES over webdesign, typografie, hoe je met je website opvalt tussen al die andere fotografen en en hoe je online klanten aantrekt!

MEER INFO

Ben je benieuwd hoe de templates er bij anderen uit zien? Bekijk de showcase

de showit templates

Pas het template binnen 10 minuten aan naar je eigen stijl!

FREEBIE

Tips en tricks die jij direct kunt toepassen om meer ideale klanten binnen te halen.

FREEBIE

Zorg dat jij alle items op de checklist kan afvinken! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis tips over je website, marketing en nog veel meer als je lid wordt van de nieuwsbrief! 

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!