Er zijn zo veel verschillende websitebuilders die je kunt gebruiken om jouw website te bouwen. WordPress is een van de bekendste builders, maar krijgt steeds meer concurrentie van Showit: een builder gericht op ondernemers die zelf hun website willen aanpassen en bijhouden zonder hulp van developers. Als jij twijfelt tussen WordPress en Showit, dan ben je hier aan het goede adres. Ik ga je helpen kiezen!

Mijn ervaring met WordPress 

Jarenlang heb ik mijn blog bij WordPress laten draaien. Ook werkte ik bij een marketingbureau waarbij ik websites in WordPress ontwierp en bouwde. Ik heb dus jarenlange ervaring met WordPress, en ken de ins en outs van het systeem.

De algehele relatie tussen mij en WordPress was samen te vatten met één woord: hoofdpijn.

WordPress is een ontzettend krachtig systeem vol met mogelijkheden. Juist dat zorgt er vaak voor dat dingen veel ingewikkelder zijn dan nodig is.

Fijn aan WordPress

WordPress heeft eindeloos veel templates om uit te kiezen, waardoor je al snel een start kunt maken met je website. Het customizen ervan is wel weer een uitdaging, maar als je blij bent met je thema heb je direct een mooie website staan.

De technische mogelijkheden zijn eindeloos. Een grote webshop met meerdere categorieën? Geen probleem. Integratie met e-mail marketing software? Prima! Een online cursusomgeving bouwen? Komt voor elkaar!

Wat je ook wilt met je bedrijf, vrijwel alles is mogelijk binnen WordPress door de honderden plug-ins die je kunt aanschaffen.

Minder fijn aan WordPress

Zoals ik net schreef, is vrijwel alles mogelijk in WordPress. Nu gold dat voor mij vooral in theorie. In de praktijk, bezorgde het me echter vaak vooral hoofdpijn. Omdat WordPress zo veel kan, is het een log en traag systeem. Er zijn zó veel losse elementen (vaak van verschillende makers) die samen moeten werken. Gaat er ergens iets mis, dan kon het zomaar zijn dat je website op zwart ging en je niet meer kon inloggen.

Daarnaast is het maken van simpele aanpassingen aan de looks van je website niet gemakkelijk, waardoor je weinig eigen identiteit kunt toevoegen aan je website. 

Kennis van code is bij WordPress een must als je controle over je website wilt.

Wat is Showit?

Zoals je misschien weet, maak ik mijn website(s) in Showit. Ik heb ook een Showit template shop waarin ik templates verkoop speciaal voor Showit.

Een paar jaar geleden ben ik overgestapt van WordPress naar Showit, en het heeft mijn ondernemersleven zó veel makkelijker gemaakt.

Showit is een drag & drop websitebuilder waar je geen enkele code kennis of webdesign ervaring voor nodig hebt. 

De grootste verschillen tussen Showit en WordPress

Showit is veel makkelijker in gebruik dan WordPress

De voornaamste reden dat ik WordPress niet aanraad voor de meeste ondernemers is dat het een technisch moeilijk en log systeem is, wat veel tijd kost om je eigen te maken en bij te houden.

Daarnaast is er van alles dat mis kan gaan bij WordPress als je niet uit kijkt. Soms is het verplaatsen van een simpel blokje met een paar pixels al genoeg om alles op je gehele website te laten verschuiven. Zie het dan maar eens terug te krijgen naar hoe het was!

Bij Showit kun je eigenlijk direct aan de slag, en kan er niets mis. In al die jaren dat ik en al mijn klanten Showit gebruiken is er nog nooit iets mis gegaan. Zelfs de grootste tech-noobs hebben hun weg kunnen vinden in Showit. 

Showit werkt volledig zonder code – Geen HTML of CSS

Waar je bij WordPress je basis HTML en CSS vaak nodig hebt, hoef je daar bij Showit helemaal niets van te weten. Je kunt je volledige website bouwen en bijhouden zonder ook maar enige kennis van code! Alles werkt via drag & drop! Het is een soort Canva, maar dan voor websites.

Showit heeft geen plug-ins

De plug-ins van WordPress zorgen ervoor dat de mogelijkheden eindeloos zijn, maar ook voor onstabiliteit en moeilijkheden. Showit heeft die plug-ins niet, waardoor je je website niet onnodig traag of log maakt.

Showit werkt wel samen met externe software, zoals ThriveCart of Shopify. Zo kun je alsnog vele functies van WordPress gebruiken, maar dan zonder alle issues.

Showit geeft volledige vrijheid om je website aan te passen

Met mijn Showit templates kun je alles wat je ziet aanpassen. ALLES. De kleuren, de lettertypes, de foto’s, de indeling, de pagina’s, de blokken… Je kunt doen wat je maar wilt. Alles kun je schuiven, verwijderen, toevoegen of aanpassen. De gehele layout kun je volledig omgooien!

Bij WordPress kun je ook wel wat dingetjes aanpassen, maar de layout… Daar zit je aan vast. Soms was het niet eens mogelijk om je logo van het midden naar links te verplaatsen. Of de ruimte tussen 2 blokken groter of kleiner te maken.

Bij Showit is alles mogelijk. Je kunt natuurlijk ook het template gewoon ready-to-go gebruiken, maar als je je eigen ideeën hebt, ga los.

Showit biedt meer mobile customizations

Je kunt bij Showit je volledige mobiele website anders ontwerpen dan je desktop website, als je dat zou willen. Zo veel controle heb je!

Nu inmiddels haast 80% van je bezoekers je website op hun telefoon bekijkt is het hebben van een goed werkende mobiele website belangrijker dan ooit.

Bij WordPress werk je vooral in je desktop website, en moet je maar hopen dat de mobiele versie er een beetje fatsoenlijk uit ziet. Maar vaak worden afbeeldingen die netjes uitkwamen op desktop ineens gek afgesneden op mobiel, of verdwijnen of verschuiven blokken. 

Ik kies er voor mijn Showit websites zelf vaak voor om bepaalde blokken weg te laten op mobiel, of anders weer te geven dan de desktop versie zodat de gebruikerservaring zo optimaal mogelijk is.

Showit regelt ook jouw hosting

Voor iedere website moet je eerst een stukje internet afhuren voor je je website kunt bouwen. Bij WordPress moet je dit zelf regelen met een externe partij, en vervolgens zorgen dat je het WordPress systeem installeert op dat gehuurde stukje internet. Een ingewikkeld proces wat vaak al voor meerdere zweetaanvallen zorgt.

Bij Showit regelen ze dat gewoon voor je! Zij hosten je website, regelen alle techniek, verwerken het netjes in de prijs en je bent ready to go

Showit heeft de beste support die er is

Gaat er nou onverhoopt TOCH iets mis bij Showit, dan hebben ze de beste support die er bestaat. Bij WordPress stond je er volledig alleen voor in je paniek, maar Showit is er altijd binnen enkele uren om alles op te lossen. 

Je kunt altijd chatten met de medewerkers, en er is nog nooit iets wat ze niet hebben kunnen regelen.

Naast de Showit support, heb je mij! Als Showit expert kan ik je ook helpen met alles wat er maar aan de hand is, en zo sta je er dus nooit meer alleen voor.

Showit werkt samen met het blogsysteem van WordPress

Showit werkt op bijna elk vlak fijner dan WordPress, maar er is één onderdeel van WordPress wat onverslaanbaar is: het blogsysteem.

Het maken van blogs in WordPress is simpel, straightforward, en werkt bijna altijd. 

Showit dacht: if you can’t beat them, join them. Showit werkt samen met het blogsysteem van WordPress. Dat houdt in dat je, als je een blog bij je Showit website wilt, je die in de WordPress omgeving maakt. Verder doe je nog steeds alles in Showit! 

Het grootste voordeel is dat als je nu al een WordPress blog hebt je deze zonder problemen mee kunt nemen naar Showit.

WordPress of Showit?

Om alles even samen te vatten heb ik een overzichtje voor je gemaakt waarin je kunt zien of Showit een goede keus voor jou zou zijn.

Zo switch je van WordPress naar Showit

Ben je nu enthousiast geworden en wil je wisselen van WordPress naar Showit? Geen probleem! Ik kan je helpen met je gehele website migreren, of je gaat zelf aan de slag.

Voor beide opties is er een simpel stappenplan wat je kunt volgen.

Showit migratie service – stap voor stap: 

 1. Geef aan mij je huidige website URL door en de pagina’s die je mee wilt nemen naar je nieuwe Showit website. Allemaal is ook helemaal prima!
 2. Kies een template uit de template shop voor je nieuwe Showit website
 3. Kijk de gratis Showit Dummy course terwijl ik aan de slag ga om jouw website in Showit te bouwen en eventueel je blog te migreren
 4. Check je nieuwe website en geef mij het teken dat hij live kan!
 5. We lanceren je gloednieuwe website!
 6. Zeg je WordPress hosting op

Zelf overstappen van WordPress naar Showit – stap voor stap: 

 1. Laat je huidige website nog live en online terwijl je aan je nieuwe website werkt
 2. Kies een template uit de template shop voor je nieuwe Showit website
 3. Kijk de gratis Showit dummy course
 4. Ga aan de slag met het aanpassen van het template naar jouw eigen smaak
 5. Vraag aan Showit om je blog te migreren en je domein door te verwijzen
 6. Doe een laatste check om te zien of alles goed werkt en is doorverwezen, en zet je ‘coming soon’ pagina klaar
 7. Lanceer je website!
 8. Zeg je WordPress hosting op

Dus, waar wacht je nog op? 

Ga aan de slag met een van mijn Showit templates en pak eindelijk weer die controle terug!

Comments +

 1. […] Een volledig overzicht van met meer verschillen tussen Showit en WordPress kun je hier lezen. […]

 2. […] keuze soms een beetje overweldigend zijn. Om je daar een beetje mee te helpen heb ik eerder al eens WordPress met Showit vergeleken. Maar vandaag gaan we een hele populaire (en gratis!) builder vergelijken: […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis de seo checklist

Meteen even lekker afvinken, zodat je de basis van je SEO op orde hebt en je vindbaar bent op Google±

DOWNLOAD NOW