Showit, Websites

Wix VS Showit | welke website builder past bij jou?

november 8, 2021

Ik ben Marit.
Ik help vrouwelijke ondernemers met het maken en zelf bijhouden van een kick-ass website!
TOp categories
Alles over de fijnste websitebuilder die er bestaat
Alle nieuwtjes omtrent de Instagram updates en meer!
Download mijn gratis e-book
Gimme that

Met zo veel platformen om je website in te bouwen, kan de keuze soms een beetje overweldigend zijn. Om je daar een beetje mee te helpen heb ik eerder al eens WordPress met Showit vergeleken. Maar vandaag gaan we een hele populaire (en gratis!) builder vergelijken: Wix.

Veel beginnende en kleine ondernemers hebben hun website bij Wix onder gebracht. Is het de moeite waard om Showit te overwegen? Let’s find out!

Voor ik begin met de vergelijking wil ik je vertellen dat, ook al ben ik nu een Showit designer, ik met heel veel verschillende builders heb gewerkt.

Ik heb mijn allereerste website op Weebly gehad, en daarna ben ik overgestapt op Wix. Ik heb jarenlang in Wix gewerkt, en zelfs websites voor klanten binnen Wix gemaakt. Later ben ik overgestapt naar WordPress, en na daar jaren in gewerkt te hebben heb ik uiteindelijk de overstap naar Showit gemaakt,

Ik heb dus alle ins en outs van Wix gekend en er uitgebreid mee gewerkt!

De voordelen van Wix

Je hebt geen code nodig

Net als bij Showit hoef je bij Wix geen code te kennen om je website te bouwen. Je kunt zelf aan de slag, zonder enige kennis van HTML en CSS. Het werkt met veel ingebouwde tools in combinatie met drag & drop.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik de drag & drop bij Wix lastig vond werken. Ik vond de builder niet zo flexibel, je moest vaak binnen bepaalde grids blijven. Ook de mobiele editor vond ik wat lastiger werken, en elementen kwamen vaak niet helemaal goed uit.

Ecommerce functies zitten bij Wix standaard in het pakket

Als je bij Showit een online shop functie wilt, zul je daar een apart platform voor moeten gebruiken, zoals Shopify. Bij Wix hoeft dit niet, zij bieden zelf eCommerce functies aan. Zelfs iDeal is geïntegreerd! Ook bieden ze speciale templates aan voor online shops. Ideaal dus als je snel een eigen online winkel wilt opzetten.

Wix is goedkoper

Ben je net begonnen met je bedrijf of heb je een klein budget, dan kun je al voor €4,50 per maand aan de slag. Je krijgt dan wel een vrij storende ‘made by wix’ balk op je website, maar het is beter dan geen website!

De prijzen bij Wix liggen algeheel lager dan bij Showit. Bij een website met blog en online shop betaal je bij Wix €14,50 per maand. Bij Showit kom je, inclusief Shopify Lite integratie en domeinnaam uit op ongeveer €28,- per maand. 

Nadelen van Wix

Minder makkelijk en gebruiksvriendelijk

Zoals ik hierboven al beschreef vind ik de builder van Wix wat minder prettig dan die van Showit. Dat gaat gauw, want Showit vind ik de fijnste builder die ik ooit gebruikt heb!

Wix is een prima builder, maar als je zelf weet wat je wilt en creatief wilt zijn, kun je al gauw gefrustreerd raken van het systeem.

Ook het editen van de mobiele versie van je website is wat lastiger en biedt je minder opties dan Showit. Bij Showit kun je de mobiele versie volledig los editen en dat geeft een hele boel unieke opties.

SEO van Wix is wat minder goed

Wix biedt steeds meer SEO functionaliteiten, maar over het algemeen worden Wix websites iets minder goed gevonden in Google. De SEO opties zijn net wat minder uitgebreid en veel developers vermijden Wix daarom liever als builder voor hun klanten.

Minder ruimte voor creativiteit

Wix biedt oneindig veel website templates aan, maar deze zijn vaak wel binnen een bepaalde stijl. Ik herken Wix websites vaak al snel door het ietwat simplistische en zakelijke design.

Bij Wix is het iets lastiger om echt een unieke website te bouwen waar jouw eigen branding echt vanaf straalt dan bij Showit. Je moet binnen bepaalde grids blijven, en er is minder mogelijk met stijlelementen.

Mindere kwaliteit templates

Wix heeft een hoop templates waar je uit kunt kiezen, maar de kwaliteit is wel net wat minder dan die van Showit templates. De hoeveelheid Showit templates is zo groot, en de kwaliteit is ontzettend hoog. Als creative heb je bij Showit een stuk meer keus.

Minder customer support

Heb je hulp nodig bij je website, of werken bepaalde dingen niet? Dan is de customer support van Showit echt the place to be. Ze hebben overal antwoord op en hun hulp is zo fijn!

Bij Wix is deze 1-op-1 hulp wat minder aanwezig. Je kunt altijd aan de bel trekken als er echt dingen niet werken aan het systeem, maar verder sta je er wel alleen voor.

Showit VS Wix: conclusie

De keuze tussen Wix en Showit blijft persoonlijk. Bij beide platformen kun je aan de slag met het maken van een website zonder code.

Wat mij betreft is Wix een prima keuze als beginnend ondernemer. Bij een laag budget en weinig tijd kan Wix je voldoende bieden om je online bedrijf vorm te geven.

Wil je doorgroeien met je bedrijf, er helemaal voor gaan en specifieke klanten aanspreken met unieke branding? Dan is Showit waarschijnlijk een betere keuze voor jou.

Maar, kies wat voor jou persoonlijk het beste aanvoelt. Er is geen goed of fout! Beide builders leveren goede en werkende websites op.

Wil je meer weten over Showit of heb je vragen over iets anders? Stuur me dan een DM op Instagram of mail me op info@studiomhilarius.nl. Ik help je heel graag!

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Browse By Category

Showit

Webdesign

Marketing & instagram

SEO

benieuwd of Showit bij jou past?

Doe de Showit Quiz!

Showit is een builder die bij heel veel ondernemers past, maar ik snap dat je het wel zeker wilt weten voor je een template overweegt. Ontdek of Showit een goede match is voor jou! Ik beloof je, je krijgt eerlijk antwoord ;)

DOE DE QUIZ!

de studio

Website laten maken

Wil jij een website die er mooi uit ziet, goed werkt én die je zelf kunt bijhouden zonder moeilijke codes of editors? Studio MHilarius biedt precies dat waar jij naar op zoek bent. Jij kunt gemiddeld binnen 2 weken live!

MEER INFO
meer leren

Webdesign Academy

Na deze cursus weet jij ALLES over webdesign, typografie, hoe je met je website opvalt tussen al die andere fotografen en en hoe je online klanten aantrekt!

MEER INFO

Ben je benieuwd hoe de templates er bij anderen uit zien? Bekijk de showcase

de showit templates

Pas het template binnen 10 minuten aan naar je eigen stijl!

FREEBIE

Tips en tricks die jij direct kunt toepassen om meer ideale klanten binnen te halen.

FREEBIE

Zorg dat jij alle items op de checklist kan afvinken! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis tips over je website, marketing en nog veel meer als je lid wordt van de nieuwsbrief! 

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!