Misschien heb je al wel eens van Showit gehoord, misschien ook niet. Showit is een drag & drop website builder waarbij je je gehele website kunt bouwen zonder code. Ideaal! In deze blogpost vertel ik je alles wat je moet weten over Showit.

Wat is Showit?

Als je een website wilt bouwen, dan gebruik je daar meestal een builder voor. De bekendste is WordPress, maar ook Wix wordt veel gebruikt. Showit is ook zo’n website builder, en als je het mij vraagt is Showit de beste builder die er is!

Showit is speciaal ontwikkeld voor fotografen, maar wordt tegenwoordig ook door allerlei andere ondernemers gebruikt. Het platform helpt je een website bouwen zonder code of andere moeilijke zaken. Alles werkt met drag & drop zodat je volledige creatieve vrijheid hebt.

Showit werkt samen met het blogsysteem van WordPress, zodat je het beste van twee werelden hebt. Bloggen met het WordPress systeem, en de rest van je website bijhouden in Showit.

Het verschil tussen WordPress en Showit

De meeste ondernemers kiezen WordPress om hun website mee te bouwen. Vaak omdat dat de bekendste builder is, en niet per se omdat deze builder het beste bij ze past. Want voor veel ondernemers zal Showit een veel fijnere optie zijn!

Showit is vooral een heel stuk makkelijker dan WordPress. WordPress is een systeem met talloze mogelijkheden. Handig als je een hele uitgebreide webshop wilt bouwen met eindeloos veel functies, maar iets minder handig als je snel een website wilt bouwen voor je portfolio.

Bij WordPress heb je ook al gauw wat kennis van programmeren en HTML of CSS nodig om je website een eigen look te kunnen geven. Bij Showit is dat nergens voor nodig! Zonder code of enige developer skills kun je alles aanpassen wat je maar wilt.

Daarnaast werkt Showit met een unieke mobiele pagebuilder. Hiermee kun je je mobiele website apart bouwen van je desktop website, als je dat zou willen. Daarmee heb je dus 100% controle over de mobiele versie van je website! 

Een volledig overzicht van met meer verschillen tussen Showit en WordPress kun je hier lezen.

Showit en SEO

SEO is voor veel ondernemers erg belangrijk, en niet zonder reden. Met je Showit website is het geen enkel probleem om goed vindbaar te zijn op Google. Sterker nog, het is haast makkelijker dan bij WordPress websites! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je website goed vindbaar te maken.

Titel en beschrijving van je afbeeldingen

Het is van belang dat al je afbeeldingen een juiste titel en beschrijving hebben zodat Google weet wat er op de foto staat.⁠

Titel en beschrijving van je pagina’s

Nog belangrijker is de titel en beschrijving van al je pagina’s. Deze informatie komt namelijk in Google te staan als mensen op zoek gaan naar je website! Zeker niet overslaan dus. Deze informatie moet je zelf invullen voor je eigen thema.⁠

⁠Juiste tag tag voor ieder element

Iets ingewikkelder zijn de text tags. Met deze tags geef je elk element een waarde mee. Een menu item geef ik de tag ‘nav’, zodat Google weet dat dit het menu is. De titel van de pagina geef ik een ‘H1’ waarde mee, zodat Google weet dat dit de belangrijkste tekst is. Alle titels daaronder mogen geen H1 meer zijn, maar moeten H2 of H3 zijn.⁠

Bij de Showit thema’s die je aan kunt schaffen in mijn shop zijn alle text tags al voor je verzorgd, en hoef je daar geen rekening meer mee te houden.

Showit templates

Om het nog makkelijker te maken kun je je Showit website bouwen met behulp van Showit templates. Een Showit template is een soort kant-en-klare website die jij helemaal kunt aanpassen om hem eigen te maken. 

Je kunt binnen een paar minuten je eigen kleuren toevoegen, de lettertypes aanpassen en elementen verplaatsen en teksten veranderen. Zo heb je binnen een uurtje een volledige website in je eigen stijl klaar staan!

Je kunt er ook voor kiezen een template als startpunt te gebruiken, en zelf nog allerlei aanpassingen te doen. Je kunt pagina’s toevoegen, of misschien juist verwijderen. Je kunt allerlei blokken en elementen toevoegen, alles een andere plek geven, of de gehele website een totale make-over geven. Alles wat je maar wilt is mogelijk!

In mijn shop vind je een aantal templates in allerlei verschillende stijlen. Zo zit er altijd wat bij dat bij jou en je bedrijf past.

Overstappen naar Showit

Wil je overstappen van je huidige systeem naar Showit? Ook dat is een eitje! Ik kan je daar mee helpen, maar je kunt ook het heft in eigen handen nemen.

Dit is een handig stappenplan om te volgen als je wilt overstappen:

  1. Kies een template uit de template shop voor je nieuwe Showit website
  2. Kijk de gratis Showit Dummy course die je bij het template krijgt zodat je weet hoe Showit werkt
  3. Importeer het template en begin met customizen
  4. Check of al je nieuwe pagina’s dezelfde naam hebben als je oude pagina’s op je huidige website. Zo niet, stel dan redirects in.
  5. Zet je nieuwe Showit website live
  6. Stuur je huidige domein door naar je nieuwe Showit website
  7. Zeg je hosting van je oude website op

Heb je hier hulp bij nodig? Dan kan ik je bij iedere stap bij staan! Ik bied all-in Showit website pakketten aan, of ik help je alleen waar je me nodig hebt bij het DIY Showit website pakket.

Comments +

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

download gratis de seo checklist

Meteen even lekker afvinken, zodat je de basis van je SEO op orde hebt en je vindbaar bent op Google±

DOWNLOAD NOW